A Collio dombjának napos oldalán született meg a Polje mezőgazdasági birtok, mely nevét a helyi jellegzetes karsztos dolináktól kapta. Ez a föld, mely híres a Friulano, Ribolla és Sauvignon, többek között, termeléséről, életet ad elegáns és különleges borainknak.
A Polje esatte megszerzése a Cormons faluban fokozatosan történt, és ma a szőlőültetvények körülbelül 15 hektáron terülnek el a borászat körül, a csodálatos Plessiva erdő és Szlovénia határa között, további 9 hektáron pedig a Scriò-ban, a Dolegna del Collio községben. A lágy és kanyargós dolinák, amelyeket "polje"-nak hívnak, és amelyeket a Julian-Alpok eróziója hozott létre, néhány száz méterrel emelkednek a tengerszint felett, a ponca és a déli kitettség pedig egyértelműen jellemzi minden szőlőt.
Az egész bogyók terrakotta amfórában áznak késő télig, majd a bor barrique-ban érlelődik a következő tavaszig. A terület kifejeződése egy ősi technika felhasználásával.
Alkohol: 13%.
Betakarítás: szeptember második felében betakarítva.
Palack mérete: 0,75 l.
Alkohol: 13,5 %.
Betakarítás: szeptember 6-tól 16-ig kézzel szedve.
Palack mérete: 0,75 l.
Alkohol: 13,5%.
Betakarítás: szeptember 5-től 10-ig kézzel szedve.
Palack mérete: 0,75 l.
Alkohol: 13,5%.
Betakarítás: szeptember 19-én és 20-án kézzel betakarítva.
Palack mérete: 0,75 l.
Alkohol: 14%.
Betakarítás: szeptember 13-tól 19-ig kézzel szedve.
Palack méret: 0,75 l.
Alkohol: 13,5%.
Betakarítás: szeptember első évtizedében betakarítva.
Palack méret: 0,75 l.
Alkohol: 13%.
Betakarítás: Szeptember eleje, egy nagy termelési érettséget elérő szőlőültetvényből
Palack mérete: 0,75 l.
Alkohol: 13%.
Betakarítás: szeptember utolsó tíz napján kézzel betakarítva.
Palack mérete: 0,75 l.
Alkohol: 13,5%.
Betakarítás: kézzel betakarítva az október első tíz napján.
Palack mérete: 0,75 l.